• ekolon

Polishistorier, släktforskning och volontärcirkel på våra seniorträffar

Under september månad, och resten av hösten, anordnas som vanligt flera trevliga aktiviteter för seniorer inom vår öppna verksamhet. Du som senior i Sollentuna är som alltid varmt välkommen att besöka oss på någon av våra seniorträffar eller träffpunkten! Läs mer i respektive månadsblad om vad som händer på varje träff. (På grund av en vattenskada är verksamheten på Gillegårdens seniorträff tillfälligt flyttad till seniorträffen i Helenelund, mer info om detta finns i månadsbladen.)

Den 2 september kl 13.00-15.00 på träffpunkten Turebergs Allé underhåller Pecke Polis med gamla goa låtar, blandat med anekdoter från hans polisliv i Enköping. Det bjuds även på en lättare musiktävling och ett par allsånger, allt i sällskap med värme och skratt. Föranmälan sker senast den 28/8. Läs mer här 

Under hösten kommer det att anordnas en kurs för dig som vill lära dig mer om släktforskning och/eller få hjälp med att hitta dina rötter. Kursen leds av Per-Göran Olsson, volontär och erfaren släktforskare. Om du är intresserad av att vara med, kontakta Karina Utne. Läs mer här. 

I höst startar även en studiecirkel kring frivilliginsatser och att vara volontär på Frivilligcentralen. Har du tid över och vill ägna den åt att göra medmänniskor glada, samtidigt som du får glädje, värme och vänskap tillbaka är du varmt välkommen att delta. Cirkeln kommer att beröra ämnen som: att vara frivillig, att samtala och lyssna, bemötande och sekretess. Träffarna äger rum fyra tisdagar under hösten, med start den 15/10. Tid: 13.00-15.00, plats: Frivilligcentralen, Turebergs allé 16. Deltagandet är kostnadsfritt, antalet platser är begränsat. Hör av dig till Frivilligcentralen på 08-128 243 82 eller maila karina.utne@solom.se om du har frågor eller vill anmäla ditt deltagande.