Frejas blogg

kuslig tisdags historia

Barnhemmet

För länge sedan var det två små barn som var tvillingar som lämnades utanför ett barnhem. Tvillingarna hette Ola och Marcus. Dom fick växa upp bland massa andra barn. Marcus var lite busigare än Ola. Andra barn fick nya familjer men inte tvillingarna. När tvillingarna fyllde två år fick dom börja leka med dom lite större barnen om dom ville. Dom tyckte att en stor pojke som hette Filip var läskig. Han brukade låsa in dom små i källaren och lekrummet. En dag låste Filip in Marcus och ingen hittade honom. Stackars Ola var jätte ledsen och kunde inte sova. All personal letade hela natten utan att hitta Marcus. Dagen efter fick Filip ny familj.  Ola undrade om dom skulle hitta Marcus nu när Filip flyttar. Alla barn och all personal fortsatte att leta. Tillslut ringde dom till polisen. Polisen kom och letade och hittade Marcus liggandes i en kista i en lönndörr i källaren. Dom åkte till sjukhuset för att Marcus inte mådde så bra och Ola var den enda av barnen som fick följa med sin bror. Efter två månader var tvillingarna tillbaka på barnhemmet. Det kom en familj som inte kunde få barn och tittade på barnen på barnhemmet. Då hände ett mirakel, familjen valde Ola och Marcus. Aldrig hade det hänt att ett tvillingpar från barnhemmet kom till samma familj samtidigt. Alla blev glada för Ola och Marcus skull. Tvillingarna bodde där i ett halvt år innan deras nya mamma blev så sjuk att hon dog. Efter begravningen var pappan tvungen att återgå som militär och kunde inte ta hand om tvillingarna så hamnade dom på barnhemmet igen. Barnen på barnhemmet var ledsna för Ola och Marcus skull. Men tvillingarna var glada att dom fick vara tillsammans även om dom drömde om en egen familj som tog hand om och dom älskade dom och lekte med dom.   

Tomtens trasiga släde

Tomtens trasiga släde

Det var en gång tre busiga tomtenissar som hette Albin, Emil och Pontus. De ville så gärna provköra tomtens släde. En dag tog dom släden utan att fråga och så spände dom fast renarna och sen flög dom över Nordpolen. Albin körde jätte bra men plötsligt så ville Emil köra när dom var mitt uppe i luften och han krockade med ett isberg. Släden gick sönder och dom försökte laga den det närmade sig julafton och om tomten inte kan leverera paket så blir alla barn jätte ledsna och besvikna så dom ledde tillbaka renarna med släden till stallet. När tomten kom nästa morgon för att kolla till släden så såg han att den var trasig. Han blev arg och frågade vem som hade haft sönder den Emil sa att han krockat med ett isberg. Då förstod tomten att dom tre busiga nissarna hade lånat släden utan att fråga. Han ropade på Albin och Pontus och sa att dom fick hjälpa Emil att laga släden och att dom bara hade ett dygn på sig att laga släden. Dom jobbade hela dagen och hela natten för att få släden klar. När dom var klara så var släden bättre än innan och tomten blev så glad att Albin , Emil och Pontus fick åka med och lämna paketen i släden med honom det gjorde dom i flera år. Vem vet det kanske är tomten med  de tre nissarna  som lämnar julklapparna under granen och i strumporna vid den öppna spisen.

 

Malous spökhistoria

Spökslottet vid vägens slut

Det var en gång en familj med tre små barn och en hund som köpte ett stort slott som var till salu. Dom flyttade i december och hade gjort klart allt inför Jul. Den yngste sonen John såg fram emot att få börja på sin nya förskola efter jul och nyår. Hans äldre bröder Victor och Mikael såg på sin lillebror att han var glad då blev dom också glada. På julafton firade hela stora släkten i slottet. Det var dagen efter julafton det konstiga började hända. Det började försvinna saker och saker flyttade på sig utan att någon rört vid dom. Hunden som hette Mason började skälla på nätterna för ingenting han kände på sig att något var fel. Jul och nyår gick och barnen började på sin nya förskola men konstiga saker fortsatte att hända hemma. En dag när John var hemma och var sjuk var mamman hemma med honom. Hon trodde att han låg i sin säng i sitt egna rum och sov. Men när hon skulle kolla till honom började Mason skälla och hon gick in i Johns rum men han var borta. Hon letade igenom hela huset utan att hitta honom. Hon ringde till sin man som kom hem på en gång. Nu förstod dom att något var fel och hur skulle dom berätta för Victor och Mikael att deras lillebror var försvunnen och att dom inte hittat honom. När pappan åkte för att hämta pojkarna på förskolan blev pojkarna glada. Han berättade för dom i bilen vad som hänt med John och dom blev ledsna. När Victor klev ur bilen så stod Mason där och väntade på honom och Mikael. Mason blev glad att se dom men han sakande ändå John. Dom ringde till polisen och berättade vad som hänt. Nästa dag kom polisen och genomsökte huset. Dom hittade en gammal fallucka. Dom genomsökte den och hittade John som var blek och mådde jätte dåligt så dom ringde ambulans och John fördes till sjukhuset. Det visade sig att ingen i familjen hade någon aning om hur John hade hamnat i falluckan för han hade ju aldrig varit i källaren någon gång innan. När John vaknade sa han att spöken tagit honom ner till falluckan. Pappan ringde till en man som ledde ut spöken ur hus och när det var gjort var det klart att flytta in i huset som en vanlig familj utan problem. Men John glömde aldrig det som hände honom.