kuslig tisdags historia

Barnhemmet

För länge sedan var det två små barn som var tvillingar som lämnades utanför ett barnhem. Tvillingarna hette Ola och Marcus. Dom fick växa upp bland massa andra barn. Marcus var lite busigare än Ola. Andra barn fick nya familjer men inte tvillingarna. När tvillingarna fyllde två år fick dom börja leka med dom lite större barnen om dom ville. Dom tyckte att en stor pojke som hette Filip var läskig. Han brukade låsa in dom små i källaren och lekrummet. En dag låste Filip in Marcus och ingen hittade honom. Stackars Ola var jätte ledsen och kunde inte sova. All personal letade hela natten utan att hitta Marcus. Dagen efter fick Filip ny familj.  Ola undrade om dom skulle hitta Marcus nu när Filip flyttar. Alla barn och all personal fortsatte att leta. Tillslut ringde dom till polisen. Polisen kom och letade och hittade Marcus liggandes i en kista i en lönndörr i källaren. Dom åkte till sjukhuset för att Marcus inte mådde så bra och Ola var den enda av barnen som fick följa med sin bror. Efter två månader var tvillingarna tillbaka på barnhemmet. Det kom en familj som inte kunde få barn och tittade på barnen på barnhemmet. Då hände ett mirakel, familjen valde Ola och Marcus. Aldrig hade det hänt att ett tvillingpar från barnhemmet kom till samma familj samtidigt. Alla blev glada för Ola och Marcus skull. Tvillingarna bodde där i ett halvt år innan deras nya mamma blev så sjuk att hon dog. Efter begravningen var pappan tvungen att återgå som militär och kunde inte ta hand om tvillingarna så hamnade dom på barnhemmet igen. Barnen på barnhemmet var ledsna för Ola och Marcus skull. Men tvillingarna var glada att dom fick vara tillsammans även om dom drömde om en egen familj som tog hand om och dom älskade dom och lekte med dom.