• Solom, Gillbogården

Gillbogården

Välkommen till Gillbogårdens omvårdnadsboende i Rotebro, centralt beläget nära kommunikationer som pendeltåg och buss. Gillbogården öppnades 1996 och är ett familjärt och gemytligt boende med 26 lägenheter.

Boendemiljö

Våra trevliga boendelägenheter är ca 35 kvm stora och består av ett rum med kokmöjlighet, badrum, hall och ett förråd.

Alla som bor här har egna kontrakt med Sollentunahem. I varje lägenhet finns trygghetslarm, bredband och uttag för telefon. TV-licens behövs inte. Det finns även taklift och höj- och sänkbar säng med madrass i varje lägenhet. Sängkläder och sänglinne tar man med själv, liksom rengöringsprodukter och toalettpapper. Persienner ingår ej. Du möblerar ditt rum efter eget tycke och smak.

Gillbogården har ett mysigt vardagsrum med öppen spis som vi gärna eldar i när kylan gör sig påmind. Här serveras också eftermiddagskaffe och kvällsfika varje dag. Det finns två kök, i ett av dem lagar vår kock maten och i det andra köket äter vi tillsammans.

Vi har även ett finrum som vi kallar för kristallrummet. Kristallrummet får man gärna använda om man anordnar kalas eller bjuder in gäster. I det gröna rummet, vår biosalong, anordnar vi filmvisning efter de boendes önskan.

Vi har även två fina utegårdar med trädgård och utemöbler. Utegårdarna används flitigt när vädret tillåter.

Aktiviteter

Det finns alltid någonting att göra på Gillbogården och du väljer själv vilka aktiviteter som passar just dig. Genom våra aktiviteter skapar vi en varm och sammanhållande atmosfär.

Vi har en egen aktivitetsansvarig som håller i aktiviteter, som alltid utgår från de boendes önskemål. Vi följer årets årstider, som med kräftskiva, surströmmingsskiva, midsommarfest, trädgårdsfest och traditionella högtidsfiranden. Andra vanliga aktiviteter är ex. promenader, gymnastik, bingo, sång och musik. Vi anordnar även olika temaveckor, som ex. medelhavsveckan då vi äter härlig medelhavsmat.  Födelsedagar uppmärksammas alltid med sång och hembakt tårta.

Kost och måltid

Måltider är en viktig del av livet på Gillbogården. Vår kock lagar mat som både är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Hos oss doftar det alltid gott av eget hembakat bröd.

Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas. Vi har regelbundna matrådsträffar där vi samtalar om mat och matsituationen. Vi dukar även upp bufféer vid olika högtider samt försöker ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest.

Hur vi arbetar

På Gillbogården arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av medarbetarna har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga. Vi ser närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att närståendes insatser alltid välkomnas. Vi hoppas att alla skall känna sig välkomna till oss och vi tar tacksamt emot synpunkter som kan förbättra vårt arbete. 

Vi erbjuder en god omvårdnad och har alltid dig som boende i fokus. Du som bor hos oss ska alltid känna vår omtanke och att vi är lyhörda och flexibla för dina önskemål. Vi värdesätter människors delaktighet och livsglädje, och gör vårt bästa för att du ska få en meningsfull och utvecklande vardag.

Hälsa och sjukvård

Gillbogården är bemannad dygnet runt med undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterskan har det övergripande medicinska ansvaret och finns i aktiv tjänst mellan klockan 07.00-18.00 veckans alla dagar. Mellan klockan 18.00–07.00 finns joursjuksköterska att tillgå för akuta vårdbehov. Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång i veckan samt vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.

Sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut finns att tillgå vardera två dagar i veckan.