• Lenalundsgården

Lenalundsgården

Välkommen till oss!

Lenalundsgården ligger centralt beläget i Helenelunds centrum nära pendeltåg och busstation. Här finns omvårdnadsboende och demensavdelningar.

Boendemiljö

På Lenalundsgårdens äldreboende finns 40 ljusa och luftiga lägenheter, omvårdnadsboende och boende för äldre med demenssjukdom. Boendet består av fem enheter som är fördelade på tre våningsplan.

På varje enhet finns ett gemensamt kök och matsal med TV. Varje våningsplan har gemensam balkong och på entréplanet finns en stor, välbesökt altan där man kan njuta av sitt kaffe.

På Lenalundsgården bor du i egen lägenhet med egna möbler, medan säng och madrass ingår.

Kontaktmannaskap

På Lenalundsgården arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av medarbetarna har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga. Kontaktmannen har också ansvar för att en individuell plan upprättas i samråd med dig och dina anhöriga.

Samverkan

På Lenalundsgården ser vi närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att närståendes insatser varmt välkomnas. Vi hoppas att alla skall känna sig välkomna till oss och tar tacksamt emot synpunkter som kan förbättra vårt arbete. För dig som bor på Lenalundsgården anordnas aktiviteter som gymnastik, sång och musik, spel och promenader.

Kost och måltider

Vi erbjuder näringsrik och vällagad mat, som anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat vi får levererad. Varje morgon dukar vi upp en frukostbuffé på avdelningarna och lunch och middag serveras i matsalarna, även det på avdelningarna.

Hälsa och sjukvård

Omvårdnadsansvarig sjuksköterska har det övergripande medicinska ansvaret vilket bland annat innebär att hon ser till att läkarordinationer genomförs och utvärderas. Sköterskan finns i aktiv tjänst mellan klockan 07.00-18.30 veckans alla dagar. Mellan klockan 18.30-07.00 ansvarar SOLOM:s mobila sjukskötersketeam för det akuta vårdbehovet.

Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång i veckan samt vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.

Varmt välkomna till Lenalundsgården!