• IMG_0587

En dag för att hylla våra viktiga volontärer

[2018-12-06]

Igår firade vi alla dem som har ett av våra viktigaste uppdrag – det som volontär!

Den internationella frivilligdagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985 och firas den 5 december varje år. Syftet med dagen är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt. I Sollentuna kommun har vi firat dagen sedan 2014 och genom denna dag passar vi på att tacka våra volontärer för året som gått. Vi vill också belysa värdet av det engagemang som görs av frivilliga insatser – och visa på vad dessa tillsammans kan åstadkomma för att öka livskvalitén i vårt samhälle.

Inom vår frivilligverksamhet finns idag 43 volontärer, som gör uppdrag i hela kommunen. Igår firade 25 av dem tillsammans dagen i Oxstallet på Edsviks konsthall, som varit vänliga att upplåta lokalen utan kostnad. Festligheterna innefattade bl.a. glöggmingel, allsång, kaffe och tårta från Frejas café. Anna-Lena Johansson, ordförande i Vård och Omsorgsnämnden, invigde dagen och Edsviks konstchef Ricardo Donoso berättade sedan om konsthallen. Deltagarna hade även möjlighet att besöka den aktuella höstsalongen.

Hela firandet var anordnat av volontärerna själva, tillsammans med Karina Utne, och förutom gott att äta och dricka bjöds volontärerna även på en liten goodiebag där bl.a. Svenska kyrkan varit med och bidragit med reflexer i form av änglar.