• Fixartjänst

Fixartjänst

Fixartjänsten är en del av den förebyggande verksamheten inom SOLOM och vänder sig till pensionärer samt personer med fysiska funktionshinder. Fixartjänstens uppdrag är att förebygga fallskador i hemmet.

Tjänsten kan bland annat:

  • Sätta fast lösa sladdar på golvet.
  • Montera olika typer av halkskydd.
  • Skruva upp handtag som fungerar som stöd för att på ett säkrare sätt ta sig runt i hemmet.
  • Genomföra arbeten som kräver att man står på stege, t ex att byta batterier i brandvarnaren och sätta upp gardiner.
  • Hjälpa till då något som är lite tyngre ska lyftas. Dock endast lyft som inte kräver mer än en persons kraft.

Uppgifter som Fixartjänsten gör ska vara tidsmässigt korta och av förebyggande karaktär. Exempel på vad tjänsten inte erbjuder är städning, snöskottning eller liknande trädgårdsarbete. Fixartjänsten ersätter inte hantverkare eller tar över hyresvärdens ansvar.  Uppdrag på äldreboenden omfattas inte av tjänsten.

Är du osäker på om det du behöver hjälp med är något som Fixartjänsten kan hjälpa till med, ring och fråga.

Del av den förebyggande verksamheten

Utöver det rent praktiska så har Fixartjänsten, i sitt uppdrag, att vara uppmärksam och lyhörd på om det finns behov av ytterligare stöd i vardagen som t ex att ta del av gemenskapen vid en seniorträff eller annan hjälp i hemmet. Inom förebyggande verksamhet arbetar vi tillsammans för att erbjuda äldre personer möjlighet att leva ett aktivt och meningsfullt liv och förebygga isolering och skador.

Bokning av tid

Fixartjänsten finns tillgänglig under måndagar, tisdagar och onsdagar. Kontakta Nils på Fixartjänsten så bokar han in ett besök. Det går bra att ringa när som helst och om Nils inte svarar, lämna ett meddelande med namn och nummer. Se kontaktuppgift i menyn till höger.

Tjänsten är avgiftsfri

Du som får hjälp av Fixartjänsten tillhandahåller själv eventuellt material som t ex glödlampor, skruvar, krokar och batterier.

Mer information om Fixartjänsten kan du få på någon av våra seniorträffar.