• Solom

Drevkarlsstigen 2

Drevkarlstigens servicebostad består av 8 lägenheter, samtliga med egen balkong. Hiss finns i huset. Lägenheterna är uppdelade på två trappuppgångar som ligger i anslutning till varandra. Det finns även en gemensamhetslägenhet. Det är ca 2 min gångavstånd till Edsbergs centrum där det finns ett antal butiker och restauranger. I nära anslutning till bostaden går bussar som tar 10 min till Sollentuna centrum och pendeltågsstation.

Målgrupp

Målgruppen är personer med lindrig utvecklingsstörning med flerfunktionsnedsättning. Arbetssättet utgår ifrån tydliggörande pedagogik där stödet anpassas utifrån varje individs behov och önskemål.

Stöd och kompetens

Boende på Drevkarlsstigen erbjuds en stödperson som har ett särskilt ansvar för att den enskilde får rätt anpassat stöd. All personal har adekvat utbildning och/eller lång erfarenhet. Personalen får kontinuerligt fortbildning i form av kurser, föreläsningar och handledning. Servicebostaden är bemannad dygnet runt med sovande jour nattetid.

Fritid

Fritiden tillbringas både i gemenskap med andra och genom enskilda aktiviteter. Det finns möjlighet att välja, tillaga och äta gemensamma måltider på helger.