• Solom, Edsbergs älderboende

Edsbergs Äldreboende

Välkommen till oss!

Edsbergs äldreboende ligger i Edsberg nära naturen. Vi finns på fem våningsplan, våning 1-3 inrymmer omvårdnadsboende och våning 4 samt 5 finns för dig med diagnosticerad demenssjukdom.

Boendemiljö

Hos oss finns 100 lägenheter och du bor naturnära med skogen som närmsta granne.  Lägenheterna finns i två olika storlekar – 28 kvm eller 31 kvm, den större med burspråk. Lägenheterna är fördelade på fem olika våningsplan och i tio olika enheter, med tio lägenheter per enhet. Varje enhet har en stor härlig balkong med utemöbler, ett kombinerat allrum med soffmöbler och en TV, samt matsal.

Här bor du i en egen lägenhet som du möblerar med dina egna möbler och andra kära ting. Säng och madrass ingår. På nedre botten har vi två aktivitetsrum där vår aktivitetsansvarig har olika aktiviteter.

På baksidan av huset mot skogen finns en stor härlig uteplats med växthus där vi odlar både blommor och grönsaker. Anhöriga och vänner är alltid välkomna att besöka dig när du vill.

Aktiviteter

Vi är ett levande äldreboende där det alltid finns någonting att göra och du väljer själv vilka aktiviteter som passar just dig. Vi spenderar mycket tid utomhus, gärna på våra uteplatser med blommor, bärbuskar och egenodlad potatis. Eller så tar vi en kopp kaffe och umgås i solen.

Minst en gång i veckan har vi musikunderhållning, andra dagar spelar vi gärna din favoritmusik till kaffetåren. Vi har även andra aktiviteter och trevligheter. Det kan vara allt från gymnastik och promenader till bingo, högläsning och frågesport. Vi följer årstiderna och uppmärksammar högtider med aktiviteter som t ex surströmmingsskiva, kräftskiva och andra traditionella firanden.

Kost och måltid

Hos oss tillagas all mat av våra egna kockar. Maten är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas. Vi äter tillsammans i våra matsalar, men vill du äta i din lägenhet går det också fint

Vi har matråd en gång i månaden där du kan vara med och påverka matsedeln. Vi dukar även upp bufféer vid olika högtider och försöker ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest.

Hur vi arbetar

Hos oss arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga. Vi ser närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att närståendes insatser alltid välkomnas. Vi vill att alla ska känna sig välkomna till oss och tar tacksamt emot synpunkter som kan förbättra och utveckla vårt arbete.

Hos oss är du som boende alltid i centrum och vi gör vårt bästa för att du ska få en meningsfull och utvecklande vardag. Vår kunskap och erfarenhet gör att vi kan bemöta alla med respekt och värme. Här möts du av en varm och välkomnande atmosfär!

Hälsa och sjukvård

Edsbergs äldreboende bemannas dygnet runt av undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterskan har det övergripande medicinska ansvaret och finns på plats dygnet runt.

Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång per vecka samt vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt. Sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut finns att tillgå alla vardagar.