• Mimer

Mimer

Välkommen till oss. Vi är en individuellt anpassad verksamhet för dig med förvärvad hjärnskada.

Vi är dels en träffpunkt men också en arbetsplats, och driver även en egen secondhandbutik ”Tur och retur”.

Till Mimer kommer personer som vill vara aktiva i sin dagliga verksamhet. Vi arbetar med aktiviteter och teman utifrån dina styrkor och intressen inom områdena natur, kultur, arbete och upplevelse. Det kan t ex handla om skapande verksamhet, legoarbeten eller rörelse och fysisk aktivitet.

Hos oss finns sysselsättning både för dig som trivs att arbeta ensam och för dig som vill aktivera dig i sällskap med andra. I vår secondhandbutik kan du arbeta i kassan eller med upplockning. Arbetet i den egna lokalen kan också kompletteras med praktik på externa arbetsplatser.

Våra lokaler

Vi håller till i ljusa och luftiga lokaler, på gränsen mellan Häggvik och Edsberg, i ett område bland andra företag. Här finns ett rum anpassat för monteringsarbete och skapande verksamhet, samt ett datorrum. Om du vill ta en paus finns en storbilds-TV med filmer, vilrum samt en massagefåtölj. Vi har även vår egen butikslokal.

Hur vi arbetar

Vårt främsta mål är alltid att du ska få förutsättningar att växa. I arbetet med tydliggörande pedagogik anpassar vi aktiviteter, arbetsuppgifter och miljö efter dina behov och önskemål. Fokus ligger på dina styrkor och intressen. Våra medarbetare har särskild kompetens kring att arbeta med personer med förvärvad hjärnskada och är specialister på att anpassa det stöd som ges så att den enskilde kan vara så självständig som möjligt.

Stort urval av aktiviteter

På Mimers dagliga verksamhet erbjuds varierande aktiviteter som t.ex:
– skapande verksamhet
– aktiviteter med dator
– legoarbeten
– social gemenskap
– möjlighet till rörelse och fysisk aktivitet
– arbete i vår secondhandbutik

Kontakta oss gärna för mer information eller för att komma förbi på ett besök i verksamheten!