• Nytorps korttidsboende

Nytorps äldre- och korttidsboende

Välkommen till oss!

Nytorps äldre- och korttidsboende ligger centralt beläget i Sollentuna centrum nära pendeltåg och busstation. På plan 1 hittar du vårt äldreboende och på plan 2 finns korttids-/växelboendet.

Vårt äldreboende har en boendeavdelning med psykogeriatrisk inriktning samt en boendeavdelning för personer med diagnosticerad demenssjukdom.

Vi har även växelvårds- och korttidsplatser. Växelvård syftar till att anhöriga som vårdar en enskild i hemmet ska få avlastning. Syftet med korttidsplatser är huvudsakligen att ge tid till fortsatt och fördjupad utredning samt till bostadsanpassning.

Boendemiljö

Hos oss finns ljusa och inbjudande boenderum. Varje rum har egen toalett med dusch, samt kylskåp. Ett låsbart värdeskåp finns också. Det finns tillgång till gemensam matsal samt två allrum med TV på varje våningsplan. På korttids-/växelvårdsavdelningen finns även TV på de egna rummen.

En stor möblerad balkong finns att tillgå. Vi har även tillgång till en stor uteplats med många soltimmar som vid fina dagar uppmuntrar till utevistelse. Hos oss finns också ett träningsrum med träningsredskap och motionscykel.

Aktiviteter

Vi tar tillvara de intressen som finns hos var och en av våra boende för att göra vistelsen så innehållsrik som möjligt. För dig som bor hos oss anordnas aktiviteter som sittgymnastik, bingo,  musik, frågesport och filmvisning.

Klicka här för att se hur aktivitetsschemat kan se ut under en vecka på Nytorp

Kost och måltid

Vi erbjuder näringsrik och vällagad mat, som anpassas efter den boendes enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat vi får levererad. Vi uppmuntrar till gemensam måltid, vilket ger möjlighet till samvaro. På äldreboendet finns två matsalar (en per avdelning), på korttidsboendet en stor gemensam matsal.

Vi uppmärksammar förstås också högtider som midsommar, jul och påsk då vi dukar extra tjusigt och serverar den traditionella maten.

Hur vi arbetar

På Nytorp arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av medarbetarna har huvudansvaret för att den boendes behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga. Kontaktmannen ansvarar för att det skrivs en individuell plan för vistelsen.

Vi har ett rehabiliterande arbetssätt. Det innebär hjälp till självhjälp så att den boendes funktioner för den dagliga livsföringen upprätthålls och social isolering motverkas. Vi arbetar förebyggande för att upprätthålla den boendes funktionsförmåga. Detta gör vi genom uppmuntran att sköta sin personliga hygien, klä på sig själv, med mera. Sjukgymnast/arbetsterapeut provar ut hjälpmedel och instruerar hur dessa skall användas.

Hälsa och sjukvård

Nytorp är bemannat dygnet runt med undersköterskor och vårdbiträden. Omvårdnadsansvarig sjuksköterska har det övergripande medicinska ansvaret vilket bland annat innebär att hen ser till att läkarordinationer genomförs och utvärderas. Sjuksköterska finns på plats mellan klockan 07.00-21.30 veckans alla dagar. Mellan klockan 21.30–07.00 finns joursjuksköterska att tillgå för akuta vårdbehov.

Specialistläkare finns på plats på onsdagar. För boende med växelvårds- eller avlastningsbeslut finns läkaren tillgänglig i akuta fall, i övriga fall konsulteras den husläkare man är listad hos. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.

Sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut finns att tillgå alla vardagar.

Besök

Som anhörig är du alltid välkommen att besöka oss. För att komma in i entrén tryck portkod 1014 och OK. Koden fungerar fram till kl. 19.  Efter detta slå 1 och OK samt invänta svar.